Logg inn:
Logo
KVALITET I SFO 2018
SFO - mellom skolen & livet 
Velkommen til årets samling ved vannhullet for SFO- og AKS-folket fra hele landet – KVALITET I SFO 2018. Og du verden – du kan virkelig glede deg! 

Den 21. utgaven av konferansen for hele SFO-Norge vil garantert sette spor i tusenvis av SFO- og AKS-baser. Vi vet hva vi vil når vi starter arbeidet med å forme den årlige konferansen for deg og dine kolleger. Vi ønsker å bidra til at du skaffer deg både innsikt og energi som vektige og viktige bidrag til en enda bedre hverdag i basene. Vi har ambisjoner om å gi deg enda mer motivasjon og arbeidsglede, enda mer futt og fart, enda mer gnist og overskudd.

Vi har hentet klokskap både fra egne rekker og fra andre sterke fagfolk og kunnskapsrike mennesker. Fra vår kjære nabo Danmark kommer Per Schultz Jørgensenbarnehagelærer og professor og en viktig «hjernerydder» når vi skal kombinere kjærlighet og varme med å gi barnet et indre kompass. Det betyr bl a at barn også trenger ansvar og tydelige oppgaver – og nettopp SFO er en viktig arena for å utvikle ansvarsfølelsen. 

Fra vår like kjære nabo Sverige - nærmere bestemt Västerås by - kommer et lite knippe ressurspersoner fra fritids og oppvekst for å beskrive strålende LØFT-praksis i stor målestokk der skole og SFO spiller på lag.


I 2018 gjennomføres Tour de SFO – et streiftog gjennom SFO-Norge der vi besøker blomstrende SFO’er og AKS’er i et stort antall kommuner. Dermed velger vi også presentere noen strålende eksempler på god praksis på årets konferanse - til glede og nytte for alle. Fra Alta, Bergen og Skedsmo får du møte ressurspersoner som gir deg innblikk i gledelig faglig utvikling.

 

Berit Nesseth Otterlei - inspirator & helsesøster er både mamma til et sårbart barn og unikt opptatt av fagfeltet vårt – og da særlig de ansatte og deres avgjørende bidrag til å skape mestring og utvikling for alle barn. Hun har sterke innspill om betydningen av å bety alt for et barn.

      

Camilla Stoltenberg, lege og direktør ved Folkehelseinstituttet, er opptatt av at jenter født tidlig på året kan biologisk sett være flere år «eldre» enn gutter født sent på året. Hun leder Regjeringens ekspertutvalg som skal forsøke å knekke «kjønnskoden» i skolen – som utløser store forskjeller i skoleresultater. Hva kan hun bidra med for SFO-folket – som definitivt jobber med de samme gutta hver dag?

 

Daniel Kivle er en svært erfaren SFO-leder ved Gjellerås skole i Skedsmo. Der gjennomfører de et gutteprosjekt på 2.trinn med en gruppe som utfordrer i klasserommet, i friminutt og i SFO. Hvordan bygge samhold og gode sosiale ferdigheter i en gruppe. Fokuset deres er på å lykkes med samspillet i gruppa, ikke på enkeltbarns utfordringer.

som har gjort noen viktige erfaringer i sitt liv og som gjennom sin historie forteller om erfaringene med relasjoner mellom mennesker, voksne som barn.

 

Christian Berge er en suksessrik team-bygger med unike resultater som håndballtrener for det norske landslaget og klubblaget Elverum. Hvordan kan SFO og AKS gjøre nytte av hans erfaringer? I tillegg har Christian markerte synspunkter på hvordan barns tilgang til lek og utfoldelse skaper utvikling.

 

Henrik Aase tar deg med på en humørfylt tankereise der målet er å bidra til enda mer motivasjon på jobben. Det skal være gøy å gå på jobben og det skal selvsagt også være moro å bli inspirert. 

 

Pål Roland er dosent ved Læringsmiljøsenteret ved Universitetet i Stavanger. Men først og fremst er han er klok og kunnskapsrik formidler som har jobbet mange økter i SFO-basene for å sikre seg at han vet hva han snakker om. Han er klokkeklar på at SFO og AKS er unike arenaer for å styrke det inkluderende miljøet i skolesamfunnet.

 

Frode Alnæs er artisten, låtskriveren og gitaristen, særlig kjent fra rockegruppa Dance With A Stranger. Han mistet håret på ungdomsskolen. Da vet du noe om livet. Han tar oss med tilbake til oppveksten hvor gitaren ble hans beste venn - og støttespiller.Gled deg til et musikalsk foredrag som avslutter årets konferanse. 

 

 

PRAKTISKE OPPLYSNINGER

Arrangør Nettverket! for SFO - www.sfonett.no

Telefon 90 03 94 62 – Epost terje@sfonett.no

Konferanseleder Terje Wiik 

Målgrupper SFO/AKS-ansatte, SFO/AKS-ledere, baseledere, rektorer/avdelingsledere, lærere/førskolelærere i småskolen, spes.ped-engasjerte samt veiledere på kommunalt nivå.

Påmelding Innen torsdag 15.11.2018 kl 12 (du kan godt forsøke etter fristen også). For øvrig gjelder først-til-mølla-prinsippet. Må du søke om midler, meld deg på konferansen når du sender søknaden. Påmelding er bindende, men forfall meldt senest 15.11.2018 kl 12 gir rett til fullt fritak for konferanseavgiften.

Pris Rabattpris for medlemmer: kr. 3350 pr deltaker (forutsetter at din SFO er medlem eller foretar innmelding) For ikke-medlemmer: kr 4350 pr deltaker. Pris inkluderer lunsj og annen servering begge dager samt passord til kursdokumentasjon på sfonett.no etter konferansen. Medlemspris for én dag på konferansen: kr 1950, kr 2350 for ikke-medlemmer.

Medlemskap Gir fri tilgang til Norges største nettbaserte dokumentasjon av SFO-praksis, www.sfonett.no. Oppdateres gjennom skoleåret og tilføres ca 50-80 nye artikler årlig. Medlemskapet gir også fire nyhetsbrev i posten i løpet av året og personlig profil til alle dine ansatte inkludert oppfølging pr epost minst 12 ganger pr år. Pris kr 1750 + mva pr SFO /kr 875 + mva for SFO med under 35 barn. Ved innmelding nå, avregnes du for resten av året. Innmelding nå gir også medlemsrabatt til årets konferanse. Enklest melder du deg inn ved å logge deg inn på sfonett.no og klikke bli medlem 

Reisestipend for liten SFO LEKOLAR er hovedutstiller på konferansen og støtter et reisestipend for små SFOer. SFOer med færre en 50 innmeldte barn (skoleåret 17/18) og minst 250 kilometer reisevei én vei som ikke fikk stipend i fjor, kan søke. Stipendiet er på kr 1675 pr SFO og ytes som støtte til medlems-SFOer for deltakelse på årets konferanse. Skriv noen linjer om hvor små og fattige dere er og søk om REISESTIPEND FOR SMÅ SFOer, pr epost terje@sfonett.no. Siste frist for å søke er 15. september men søknadene innvilges fortløpende og antallet er begrenset.

Sted Oslo Kongressenter, Youngstorget i Oslo. Dette er noen få steinkast fra Karl Johan og Oslo S.

Tid 1. dag åpner vi dørene kl. 0830, starter kl.0930 og avslutter kl.16.30. 2. dag starter vi kl. 09.00 og avslutter til en tidlig helg, kl.15.02.

Reise/innkvartering må du ordne selv. Vi har forhandlet fram en avtale med Thon-hotellene i Oslo. For å benytte deg av vår spesialpris (opptil 20 % rabatt) må du logge inn på www.thonhotels.no. Øverst på siden klikker du logg inn og får opp firmakunde midt på siden. Der taster du inn kundenummer; TB003690 og firmanavn; SFO. Nå er du innlogget og kan søke etter ønsket hotell til høyre på siden.

 

 

Disse hotellene ligger i gangavstand fra Oslo Kongressenter;

Thon Hotel Astoria, Dronningensgt 21. Tlf 24 14 55 50

Thon Hotel Spectrum, Brugata 7. Tlf 23 36 27 00

Thon Hotel Munch, Munchs gate 5. Tlf 23 21 96 00

Thon Hotel Slottsparken, Wergelandsveien 5. Tlf 23 25 66 00

Thon Hotel Europa, St Olavs gate 31, 0166 Oslo. Tlf 23 25 63 00

Thon Hotel Stefan, Rosenkrantzgate 1. Tlf 23 31 55 00

Vi vil understreke at vi ikke har kapasitet til å bistå med innkvarteringen.

Diverse Ønsker du notater med deg hjem, må du forfatte dem selv. Men; i den grad foredragsholderne ønsker det, vil vi legge ut dokumentasjon på sfonett.no i tiden etter konferansen. Det vil bli opplyst om detaljene på konferansen. Har du matintoleranse e.a., gi beskjed ved påmeldingen, så ordner vi det meste. GÅ HIT FOR ALLERGIREGISTRERING. Det serveres ikke svinekjøtt ved noen av måltidene. Det reserveres ikke plasser i salen. Vi ber om at du begrenser bruken av parfyme o.l. av hensyn til deltakere som sliter med intoleranse. Husk; empati er hovedfag i SFO/AKS.

 

 

 

PRAKTISK INFORMASJON

Du kan selv melde deg på dette kurset. Klikk på påmeldingsknappen. Om ønskelig kan vi hjelpe deg med påmeldingen. Ta kontakt på telefon 90 03 94 62 eller mail terje@sfonett.no. Se kontaktinformasjon nedenfor.
Påmelding  innen torsdag 15.11.218 kl 12 (du kan godt forsøke etter fristen også). For øvrig gjelder først-til-møllaprinsippet.

Må du søke om midler, meld deg på konferansen når du sender søknaden. Påmelding er bindende, men forfall meldt senest 10.11.2017 kl 12 gir rett til fullt fritak for konferanseavgiften.
Faktura har betalingsfrist på 30 dager som standard.

Medlemspris pr deltaker kr. 3350,-
Pris andre kr. 4350,-
(Du må huke av for at du er medlem av Nettverket! for SFO for å oppnå medlemspris)
DOKUMENTER TIL NEDLASTING
Sted og dato
Oslo
Dato: 22.11.18  kl. 0930 - 1630
Dato: 23.11.18  kl. 0900 - 1500
Påmelding
KURSSTED
Oslo Kongressenter,
Youngs gt. 11
1181,OSLO.