Logg inn:
Ta vare på deg selv
Vi vet alle at det er avgjørende å være der når det skjer. Kommer vi for sent inn i situasjoner der f eks barn har en konflikt gående, blir det vanskelig å finne gode løsninger.
siste artikler (8)
Vi vet alle at det er avgjørende å være der når det skjer. Kommer vi for sent inn i situasjoner der f eks barn har en konflikt gående, blir det vanskelig å finne gode løsninger.
Jeg har møtt et menneske som gjorde kraftig inntrykk på meg. Under en LØFT-veiledning i en SFO var temaet stille barn. Da kom det en hånd i været.
Ivar skrev for to år siden denne saken som jeg mener bør være obligatorisk å lese for alle barneveiledere før vi mottar årets SFO-barn. God fornøyelse!
Jobben som barneveileder krever at man er ”dønn til stede” for å kunne løse alle de oppgaver som ligger i det å møte barn og foreldre. Det å observere de små ting som skjer blant barna kan gi store følger som man kanskje ikke tenker på her og da. Janne er baseleder ved Lambertseter SFO i Oslo og fortjener litt baksnakking. For to år siden startet min eldste datter Oda på SFO tidlig i august.
Er du også skrudd sammen sånn at du blir varm og glad når andre ser dine små bidrag? De litt hverdagslige detaljene som må til for å skape det gode liv, på jobben og hjemme..?
Vi elsker barn – både egne og de vi møter i jobbsammenheng. Vi brenner for at barna skal få et godt liv og utvikle seg til harmoniske individer med mye lykke-kompetanse. Men; hvordan er det vi snakker om barn..?
I mer enn fem år har vi i Nettverket! for SFO arbeidet med å utvikle praktiske løsninger for bruk av LØFT i SFO. Årsaken er enkel; vi mener LØFT (løsningsfokusert tilnærming) for barn passer svært godt i utvikling av SFO-tilbudet. Elementene som blir presentert for kursdeltakerne inngår i et verktøy vi kaller Myk start.
14.04.2008
Oda i trappen
Hvordan kan en trapp, en seksåring og overivrige foreldre lære oss noe om barns medvirkning?