På oppdrag fra Utdanningsdirektoratet tilbyr ValuEd et samlingsbasert kompetansetilbud for ledere i SFO. Les mer om dette og hvordan du kan søke

 Tilbudet skal støtte ledere i å lede utviklingsarbeid og implementere rammeplanen, og i å kunne vurdere og utvikle kvaliteten i sin SFO.

Som leder i SFO stilles du ovenfor svært varierende oppgaver og en mengde ulike krav og føringer. I rammeplan for SFO ligger det føringer for blant annet kvalitet og innhold i tilbudet. SFO skal være et fellesskap og en lærende organisasjon som jevnlig vurderer og videreutvikler sin praksis. Du som leder har en viktig rolle i å veilede og legge til rette for at personalet utvikler en felles forståelse av oppdraget som er gitt i rammeplanen.? 

Hva lærer du? 

  • forståelse av rammeplanens føringer, og hva det betyr i praksis 
  • å evaluere og forbedre egen praksis 
  • veiledning av medarbeidere  
  • ledelse av utviklingsprosesser 
  • utvikling av egen ledelsespraksis 

Du vil møte noen av de fremste fagpersonene på ulike relevante tema. Erfarne mentorer som selv er ledere i SFO støtter og veileder deg gjennom hele utviklingsprosessen.  

Søknadsprosess:

  • Søkere må ha en lederrolle i SFO og det gis plass til maks to deltakere fra samme SFO.? 
  • Tilbudet har 50 plasser, og det skal beregnes 10 deltakere per landsdel (Nord-Norge, Trøndelag, Vestlandet, Østlandet, og Sørlandet).
  • Ettersom det er begrenset med plasser på dette tilbudet, vil de første kvalifiserte søkerne få tildelt plass.
  • Ved få søkere fra en landsdel kan det fylles på fra andre landsdeler ut fra venteliste? 

Les mer og meld deg på innen 21.april på www.valued.no/sfo

Sted: Clarion Hotel, Gardermoen

Utdanningsdirektoratet dekker deltakeravgift, reise og opphold.

Jegerne på Charlottenlund

Barneveilederne har fått seg en ny voksenaktivitet i SFO-basene på Charlottenlund skole i Trondheim. Denne nye aktiviteten tar mye tid og krever både konsentrasjon og pågangsmot. Og barneveilederne elsker den nye aktiviteten. Ja, Gudrun og Hilde kaller den faktisk helt genial!

Les mer >>

SFO-ledelse – hva er det?

SFO- og AKS-ledere kommer i alle varianter og utgaver. Rett og slett fordi jobben spenner fra å lede tre til og lede 50 ansatte og å være hovedansvarlig for tilbudet til 15 barn eller 450 barn. Men mye er faktisk felles…

Les mer >>

Suksessfaktor i personalgruppa: Lagfølelse

For at vi skal lykkes som personalgruppe må vi jobbe som et lag, eller et team om du vil. Men et lag kan bestå av personer som jobber i flere ulike retninger med sine egne behov i fokus framfor gruppas.

Les mer >>

Carina gleder seg til å utvide sitt faglige nettverk

Denne uken møtte jeg Carina Oustad, en av de 28 studentene som har fått plass på den nye bachelorgraden i skolefritidspedagogikk ved Universitetet i Stavanger (UIS). Hun gledet seg til å starte på studiet.

Les mer >>

Del 1 Turnover i SFO

Stor turnover i SFO er et kjent utfordringsbilde. Turnover har en sammenheng med små stillinger som har gjort at det for folk flest ikke har vært mulig å leve av en slik jobb. For oss medførte dette at vi ikke greide å holde på gode folk og ikke greide å bygge kompetanse i avdelingen

Les mer >>

Lek, læring og ikke-pedagogikk for alle – nasjonal evaluering av SFO

Denne nasjonale evalueringen av skolefritidsordningen (SFO) er gjennomført i perioden september 2017 til november 2018. I evalueringen gis en vurdering av ulike mål på kvalitet på SFO, som organisering, kompetanse, innhold og brukertilfredshet.

Les mer >>

Samarbeid mellom rektor og SFO-leder

Tillit i et arbeidsforhold er at noen tror på deg, og våger å delegere deg myndighet. Dette er elementer som gir frihet, ansvar og trygghet og dermed mulighet til kreativitet og utvikling. Ved Furulunden skole i Mandal jobber en rektor som ser betydningen av å delegere myndighet til sine ansatte.

Les mer >>

Det heter personalkostnader!

Hvor mange ganger har vi ikke hørt fra SFO-Norge at det ikke er avsatt midler til opplæring og utvikling av personalet.

Les mer >>

Bygging av et positivt arbeidsmiljø: Ledelsens rolle og ansvar

En leder har ansvaret for å skape et godt arbeidsmiljø, da ledelse innebærer samspill og håndtering av mellommenneskelige relasjoner. Det er viktig at arbeidsmiljøet oppleves som trygt og godt for alle ansatte. Ofte tenker man at trivsel og tiltak for å øke trivselen er det som definerer et godt arbeidsmiljø. Men arbeidsmiljøet omfatter også planlegging, organisering og gjennomføring av arbeidet, da dette igjen påvirker de ansattes helse og produktivitet.

Les mer >>