Logg inn:
Å jobbe er gøy
Terje Evensen, Andebu SFO   25.05.11
Vi har laget seks punkter for vår SFO i Andebu. Et av punktene lyder slik: I SFO skal vi gi barna enkle ansvarsoppgaver.

Denne artikkelen er kun tilgjengelig for medlemmer.
Du kan derfor ikke lese hele artikkelen. Som medlem får du og alle ansatte i din SFO full tilgang til alt innhold på SFOnett.no.


Fyll ut skjema nedenfor og få umiddelbar tilgang til alt på SFOnett!
SFO / Skole:
*Fornavn
*Etternavn
*E-post
*Telefon
Fakturareferanse
*Fakturaadresse
*Faktura Postnr
*Faktura Poststed
*Ønsket passord
*Gjenta passord
*Medlemstype

Du vil få tilgang til www.sfonett.no ut året og blir fakturert for samme periode. Mva kommer i tillegg til prisen. Når du er innlogget kan du registrere alle ansatte hos deg som underbrukere.

Ordinær pris for helt år
kr 875 for små SFO'er,under 35 barn
kr 1750 for SFO med over 35 barn
Mva kommer i tillegg
Ja, vi vil bli medlem i Nettverket for SFO
 
DISKUTER ARTIKKELEN
(4)
Hei.
På vår skole har vi TSK. Det betyr tydeleg,støttende,klasseleiing. Der blir det fokusert på det positive barna gjør. Vi bruker det også i SFO. Vi starter med sol på tavlen, der vi skriv navnet til dei som setter set fint ned etter å vasket hendene, før mat. Ikkje alle kommer i "solen" hver dag. Så har vi klinkekuler ved fin oppførsel når vi spiser. Vi sier navnet på de som fortjener kule. Men når glasset er fullt og vi har premiering, får alle vere med på den. På de kursene vi har hatt om TSK, vart det sterkt framhevet at vi ikke måtte la noen barn stå utenfor premieringen. Jeg er enig i at " snille " barn fortjener litt mer enn de som kjører sitt eget løp, men samtidig ser vi at slike barn blomstrer når dei får ros.

25.05.11
(4)
så fint. vi har også jobbet med klinke kuler. kollektive belønninger er fine i noen sammenhenger.
men, mitt poeng er at vi godt kan benytte barnas ønske og behov til å bli sett på en positiv måte. ros er kjempe viktig og egentlig e nbelønning i seg selv. Noen ganger kan detværefint å få lov til noe ikke alle andre får. Akurat slik som de eldste som får egen klubb med aldersgrense..
terje
 

27.05.11

(0)
Litt enig i det, men hvor går grensen ved belønning. Når de gjelder de barna som har egen klubb, pga. alder, så vil jo alle barna komme i den alderen før eller senere. Tenker du belønning i form av en aktivitet barna liker? Da er jeg enig med deg. Men av en gruppe tredjeklassinger hos oss, fikk noen av barna, pizza for god oppførsel, og noen fikk ikke. Assistentene på gruppa fikk kritikk for det, for ifølge TSK, var det helt feil å gjøre slikt.
27.05.11

(0)
Hei - det blir nok anderledes i de periodene ne jobber med et helt konkret program med klare / "rigide " regler som MÅ følges.
Jeg tror ikke vi ska lvære så redde for å gjøre forskjel på barna, sålenge det er forutsigbart.
når vi har belønning som et av 6 punkter for SFO, så betyr det at vi anerkjenner barn ( menneskets) behov for ros og skryt. Alle vokser på dette sjangsen for å få mer av ønsket oppførsel øker.
Vi gir ikke belønnning for alt og barna kan ikke regne med å skulle få belønning hele tiden. Det er bare et av flere "verktøy" vi benytter. En gulerot for å øke trivsel og humør . Det er mye kjekkere å begynne å leke når lekene er sortert osv.
 
Terje

31.05.11

Anbefalt
Kjell   30
Appen
RELATERTE ARTIKLER
Vandrerne i SFO
Motiverende, forsterkende og relasjonsbyggende?
- Kjeder meg, altså…
Hva er egentlig kvalitet i basene?
Nytt SFO-år – yeah!