Ved Årlivoll SFO i Orkdal vil de synliggjøre trivsel og glede. Og det er jo det din SFO/AKS er best på. Å tilby trivsel og glede? Flott – kikk på dette.

Når foreldre eller andre nærmer seg SFO, er det umulig å unngå å støte på denne tavla kalt SFOs glade hjørne. Så enkelt og så genialt. Den kan brukes i perioder – effekten kan tape seg hvis den skal fungere 12 måneder i året. Og du kan selvsagt finne din egen måte å bruke den på.

Vi kan f eks gjennomføre en uke eller to med åpen lysglimtjakt, der voksne går aktivt på jakt etter hendelser og handlinger der barn bidrar til at andre trives. Når de to, tre første lappene er kommet opp med korte beskrivelser av barns små suksesser, vil barna også delta i jakten og «melde» inn små og store glad-nyheter.

I Årlivoll SFO forteller SFO-leder Unni G Hoffsbakken at de også bruker gladhjørnet sitt til å informere foreldrene som henter barn om hva som har preget leken og dagen for barna. Dette gir et strålende utgangspunkt for å få i gang en samtale med eget barn om hvordan dagen har vært. Og SFO får garantert en stjerne i boka fra foreldrene.

Årlivoll SFO bruker sitt glade hjørne til å bli mer tydelige og vise bedre hvordan de jobber og tenker, hva de legger vekt på for å gi barna tilgang til god lek og godt samspill. På den måten øker sjansene for at SFOs omdømme blir bedre. Som kjent er det lite å hente på å gjøre en strålende innsats hvis ingen vet om det. Vi er generelt alt for dårlige på å vise at vi er gode på trivsel og glede og lek og vennskap.

Det finnes garantert mange varianter av Årlivolls glade hjørne i SFO-Norge. Vi vil gjerne høre om dine tiltak for å bli mer synlig.


Les også

Venner er magisk (fra juni)

Min yngste datter Ane, seks år og snart skolestarter ble for noen helger siden bedt på overnatting hos ei venninne for første gang. Den forespørselen utløste entusiasme og glede i den lille jenta og hun utbrøt spontant; «Mamma, venner er magisk».

Les mer >>

Hvordan inspirere til rollelek?

God rollelek kommer ikke av seg selv. Barn trenger inspirasjon, materialer og lekekloke voksne.

Les mer >>

Vennskapskafe på Sande SFO

SFO-leder Hege Storjordet og hennes team ved Sande skole i Sandefjord jobber med «vennskapskafé» - der barna kan møtes for å spise god mat og treffe nye og gamle venner.

Les mer >>

SFO-festivalen ved Sæbø skule i Alver kommune 2023

Vi ønskja å avslutte skuleåret på ein annleis måte. Det var eit mål om å halde oppe elevtalet ut skuleåret sjølv med strålande sol og fine ettermiddagar. Gjennom festivalen ville vi nytte rammeplanen som utgangspunkt og jobbe ut i frå denne. Gjennom familie og media høyrer elevane stadig om festival, men veit lite om kva dette er. Vi ville då lage ei veke med samhald, fest, fargar, glitter, leik og læring.

Les mer >>

Hva gjør du når barna leker?

For barna er det selve leken som er det viktigste, ifølge FNs konvensjon om barns rettigheter.

Les mer >>

Statlig leksing

Vi mangler midler i skolen til å gi sårbare barn skikkelig støtte og oppfølging tidlig i skoleløpet. Vi mangler midler til å sørge for at lærere og andre yrkesgrupper i skolen får tilstrekkelig etterutdanning og oppgradering av kunnskapen sin.

Les mer >>

Snill gutt sover hele natten

Vi elsker barn – både egne og de vi møter i jobbsammenheng. Vi brenner for at barna skal få et godt liv og utvikle seg til harmoniske individer med mye lykke-kompetanse. Men; hvordan er det vi snakker om barn..?

Les mer >>

- Du er utenfor, lille venn!

Vi som har jobbet i SFO/AKS har sett at det gir mange fordeler å være innenfor. Men fra tiden som SFO-leder måtte jeg også forholde meg til de som stod utenfor. Skulle ønske at det ikke var en del av den viktige jobben.

Les mer >>

- Kjeder meg, altså…

I forbindelse med artikkelen Vi skyfler barn har flere kommentert problemstillingen med aktivisering av barn i SFO/AKS. Dette er jo et utrolig viktig tema, og vi velger å løfte fram et av innspillene.

Les mer >>