Dette kan være en fin aktivitet som du kan organisere innenfor hver kohort. Pokemon jakt engasjerer.

Rundt om i landet sitter dere nå og planlegger hvilke aktiviteter dere kan organisere innenfor smittevernreglene i veilederen. Her kommer to ulike varianter av Pokeman jakt som helt sikkert vil skape engasjement. Det blir lagt opp til mye utetid og denne aktivteten kan organiseres som en stasjon hvor alle kohorter kan innom i løpet av dagen/uken (litt avhengig av hvor stor dere er). I veilederen står det at ulike kohorter kan passere hverandre og være kortvarig i samme område (inntil 15 minutter). Her kommer to varianter ideer som dere kan tilpasse veilederen

Pokemon jakt på Fineruphøy SFO

Da barna kom inn fortalte jeg dem at 20 pokémon hadde gjemt seg rundt SFO og nå skulle de jakte.

Spente barn stormet rundt. Noen jobbet alene for å finne de skjulte fantasidyrene, men mange samarbeidet med andre. Flere foreldre måtte komme tilbake senere for å hente barna sine fordi barna ikke kunne dra hjem før de hadde funnet alle pokémonene.

Det er en aktivitet som engasjere ungene og kan kjøres over flere dager. Jeg satser på å flytte dem rundt etter noen dager og også gjemme noen av dem utenfor.

Forberedelsene besto av å kutte ut de 20 pokémonene og laminere dem.

Jeg vil anbefale at du noterer hvor du legger de, så kan du hjelpe barna på vei hvis frustrasjonen tar over fordi de ikke finner den siste pokémonen. Da kan du også raskt legge merke til om noen ivrige har tatt med seg bildet i jakten.

 

Du finner arket med pokemoner for utskrift her 

 

 

 

 

 

 

 

Pokemon uke Bjørkelangen SFO 

 

 

 


Mandag: Gå på pokemonjakt, sett kryss over de du har funnet. Magicarp kjeks i premie til alle.
Tirsdag: fargelegging, finn veien og ordleiting.
Onsdag: lage Pokemon bokmerker.
Torsdag: lage pokemonkort. Spill spillet 4 på rad.
Fredag: pokemonfilm med pokemonsaft og potetgull.

 

 

Ti turer barn elsker

Vi har kortere dager i mange SFO/AKS. Det behøver ikke å bety at dere ikke kan gå på tur. Her er noen forslag til turer som du kan arrangere med begrenset tid, turer som barn rett og slett elsker. Og som stadig lokker barn til å bevege seg mer.

Les mer >>

Undring gir innsikt og samhold

Undring eller forundring er noe barn driver med hele tiden. Undring og forundring over det som skjer rundt seg er en viktig del av barnets utvikling.

Les mer >>

Bingotur og Mesternes mester på Bjørkelangen SFO

SFO-leder Anita Rønaas og de andre på Bjørkelangen SFO lager nå en idebank med aktiviteter de kan organisere i hver kohort. Her kommer bingotur og Mesternes mester

Les mer >>

Blindefotball og andre tips til aktiviteter

Korona og smittevernregler betyr kanskje at du har ansvar for en gruppe alene. Vi gir 50 tips til aktivitet, de første 10 kommer i dag. I dag byr vi blant annet på blindefotball.

Les mer >>

Nå skal DU som barneveileder skinne

Den nye SFO-hverdagen vil forsterke behovet for barneveiledere. Som leder blir hovedoppgaven å få inntil 15 barn til å oppleve, leke og trives sammen.

Les mer >>

4 stjerners middag og bamsesykehus i høstferien på SFO?

Veståsen SFO gjennomførte en høstferieuke i 2020 som helt sikkert skapte gode minner og enda bedre relasjoner. 4 stjerners middag og bamsesykehus var bare noe av det som har stod på programmet.

Les mer >>

Slik er den nye SFO-hverdagen

Les mer >>

Hatlane TV til fredagstacoen

Hvilke erfaringer har SFO/AKS gjort etter gjenåpningen? Ketil ved Hatlane SFO er først ut. Han forteller om SFO-livet i kohorter, suksessen med uteresepsjon og livet som lokal youtubestjerne.

Les mer >>

Kunstutstilling ved Cicignon SFO

Hva kan vi gjøre som er gøy i disse smittevernstider? Kan vi invitere foreldre, besteforeldre, søsken på noen måte slik at de kan komme på besøk og se hva SFO barna våre faktisk får til?

Les mer >>