Hva kan man skrive om en så uforglemmelig dag? Etter et samarbeidsmøte med alle SFO-ene i øyriket vårt - Lepsøy, Haramsøy, Flem og Harøy SFO - bestemte vi oss for å feire dagen på MAKS Aktivitetssenter. Dette fantastiske stedet ligger på Harøya og tilbyr gratis utlån av kajakker, utstyr, SUP-er og turutstyr med telt.

Siden jeg er den eneste med aktivitetslederkurs innen kajakk, tok jeg ansvar for planleggingen, med hjelp fra mine ansatte. Jeg har også fått to av mine ansatte sertifisert med våttkort. De andre SFO-ene bidro ved å sponse pølser med brød, drikkeflasker, frukt og T-skjorter fra lokale bedrifter.

T-skjortene var min idé. Når man tar med seg 67 barn til stranden, er de mye mer synlige i gule T-skjorter, tenkte jeg. Slagordet "Leiken rår, Barndommen består" ble fastsatt av SFO-nettverket i Ålesund. Jeg luftet ideen med Arbeidslivsklassen på skolen om de kunne lage noen alternative logoer for oss. På SFO-en hadde vi en demokratisk avstemning mellom tre forslag. De lagde logoen for meg i Silhouette Studio, slik at jeg kunne skrive ut dem. Barna på SFO-en var med på å trykke logoen på T-skjortene sammen med meg.

Slik ble dagen gjennomført

Vi tok bussen til aktivitetssenteret, der møtte vi alle sammen til en liten velkomsttale med viktig informasjon og instruksjoner. Alle fikk utdelt sin egen T-skjorte og drikkeflaske. Vi grillet pølser og koste oss før vi gikk ned til stranden. Alle måtte hjelpe til med å bære kajakker, årer og redningsvester. De måtte også tømme jolla for vann før de kunne ro. Det er slike ting som hører med. De som ønsket det, fikk også fiske krabber og lete etter andre sjødyr som de samlet i bøtter.

 

 

Det ble litt ventetid siden vi kun kunne ha 10 kajakker på vannet samtidig, men med 67 ivrige barn gikk det fint. En gruppe med barn og voksne tok seg en tur i bueskytteløypa og lette etter alle de 23 dyrene som er der. Noen barn fisket krabber, mens andre dro ut med robåt samtidig. Dette gikk kjempefint til tross for noen regnbyger tidligere på dagen. Både barn og voksne koste seg hele ettermiddagen (her skulle vi gjerne hatt en hel dag!). Vi hadde en mor som skar opp frukt og stekte vafler til oss, som vi serverte mot slutten av dagen.

 

 

Slike dager krever ekstra mye forberedelse og etterarbeid fra oss. Alt utstyret må vaskes og ryddes på plass etter bruk. Dette tok vi voksne ansvar for etter at alle barna hadde dratt hjem.

Den store SFO-dagen 2023 ved Hatlane og Blindheim SFO

I Ålesund har de et eget leder-nettverk som planlegger "Den store SFO-dagen". Dette arrangementet finner alltid sted den siste onsdagen i april, og årets tema var "Leken rår, barndommen består." Dagen skulle være en hyllest til leken. I nettverket delte de ideer fra tidligere år og ble enige om at hver SFO kunne selv bestemme hvordan de ønsket å markere dagen.

Les mer >>

Aktivitetskort & Klippekort som skaper aktivitet

For å markere SFO-dagen og tema "Aktivitet og bevegelsesglede" hadde to av SFO-ene i Time kommune laget aktivitetskort. Dette ble vellykket og mange barn fikk prøve ulike aktiviteter. Kanskje en ide å ta med seg i hverdagen på SFO for å inspirere til mer aktivitet ute?

Les mer >>

SFO-festivalen ved Sæbø skule i Alver kommune 2023

Vi ønskja å avslutte skuleåret på ein annleis måte. Det var eit mål om å halde oppe elevtalet ut skuleåret sjølv med strålande sol og fine ettermiddagar. Gjennom festivalen ville vi nytte rammeplanen som utgangspunkt og jobbe ut i frå denne. Gjennom familie og media høyrer elevane stadig om festival, men veit lite om kva dette er. Vi ville då lage ei veke med samhald, fest, fargar, glitter, leik og læring.

Les mer >>

SFO-dagen 24.april - bursdagen til SFO

En SFO har invitert ordføreren på besøk og de planlegger rød løper. De har valgt å arrangere sirkus denne dagen for å vise hvordan de jobber med tema "Aktivitet og bevegelsesglede".

Les mer >>

Filmguide for mobil SFO-dagen

Her finner du gode tips til hvordan du lykkes med å få gode filmklipp fra SFO-dagen.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 ved Vatne SFO - Skrangletog gjennom bygda

Den 26. april feiret vi den store SFO-dagen på Vatne, og til tross for årene med pandemi og restriksjoner, bestemte vi oss for å gjøre det til en uforglemmelig opplevelse og virkelig markere at SFO-dagen endelig var her igjen.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 - Egne t-skjorter ut i øyene

Hva kan man skrive om en så uforglemmelig dag? Etter et samarbeidsmøte med alle SFO-ene i øyriket vårt - Lepsøy, Haramsøy, Flem og Harøy SFO - bestemte vi oss for å feire dagen på MAKS Aktivitetssenter. Dette fantastiske stedet ligger på Harøya og tilbyr gratis utlån av kajakker, utstyr, SUP-er og turutstyr med telt.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 24.april 2024 - Takk!

Vi gledet oss til å arrangere nasjonal SFO-dag for aller første gang. Det ble en storsuksess med markeringer rundt om i landet. Her har vi samlet litt av det som skjedde på "SFO-bursdagen".

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 ved Hessa SFO - Hemmeligheter og aktiviteter

På Hessa SFO var barna fulle av forventning og gledet seg til den store dagen i 2023. Alle barna ble invitert, uavhengig av plasstype. Aktivitetene ble enkelt planlagt av de voksne, som arbeidet i par og organiserte hver sin aktivitet.

Les mer >>