Å komme fra undervisningsdel å bli møtt av lukten av nystekt grovbrød, pent dekkede bord og sunt og fargerikt pålegg, vekker appetitt og gir en god følelse av å være venta på.

Denne artikkelen er kun åpen for medlemmer av Nettverket! for SFO.

For å lese hele artikkelen må du logge inn (øverst til høyre i menyen).
Dersom du ikke er medlem må du melde deg inn for å få full tilgang.

En vanlig onsdag med Vennekafe på Bokemoa SFO

Da Tour de SFO besøkte Sandefjord med kveldskurs og frokostseminar, ble vi inspirert til å åpne kafé. Her er vår versjon av vennskapskafé som ved Bokemoa har fått navnet Vennekaféen. Barna storkoser seg den dagen det er kafé.

Les mer >>

Smil – vi skal spise på Baksalen SFO

Vi voksne løp rundt som piskede skinn og serverte, tørket opp og hentet drikke. Ja, det er ingen selvfølge at ansatte gleder seg til dagens høydepunkt i SFO/AKS.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2025: I dag feirer vi mat og måltidsglede!

Endelig er dagen her – den store SFO/AKS-dagen 2025! Over hele landet markeres "bursdagen" til SFO/AKS med fokus på årets tema: Mat og måltidsglede.

Les mer >>

Enkel og god bålmat

Å samles rundt bålet med god mat er motivasjon for ukas tur

Les mer >>

Krydrer SFO-hverdagen med matlaging

På Tofte SFO er mat og måltidsglede en viktig del av hverdagen, og dette fokuset er et sentralt punkt i rammeplanen. Gjennom matlaging får barna muligheten til å oppleve mestring, glede over mat, og fellesskap rundt måltidene.

Les mer >>

En SFO med måltidsglede, mattradisjoner og kreative luftlommer

På Sundvollen SFO er matglede i fellesskap en viktig del av hverdagen. De er opptatt av å både finne glede i hverdagsmaten, og å skape gode tradisjoner gjennom mat.

Les mer >>

Sommermat for sommerbarn

Det er tid for å tenke sommer og lett og enkel kost. Her er noen gode forslag til smakfulle og gode måltid i farten eller som kan være med på å krydre den neste turen på SFO.

Les mer >>

Matjungelens sanseløype

Sanseløype er en aktiv og engasjerende aktivitet som stimulerer barnas matmot. Aktiviteten kan tilpasses ulike aldre ved å velge enkle eller mer utfordrende matvarer

Les mer >>

Ta livet av bakebollen

Hos oss har vi i mange år, skåret frukt på mange ulike måter og jobbet hardt for å mette mange. Hvordan skal man egentlig få til dette med fruktservering på slutten av dagen?

Les mer >>