På 2.trinn holder de på med et stort perleprosjekt. De skal lage en skøytebane/juleby. Her trengs det mye perler og mange perlebrett.

Veldig kjekt at det er laget hull i sidene slik at enkelte figurer passer oppi der og kan stå selv, f.eks gjerdene og lyktestolpene.

Så langt er vi kommet foreløpig. Det jobbes iherdig med å utvide byen/skøytebanen.

Dette flotte juletreet består av 27 deler.

I 2019 laget Bærland SFO i Gjesdal kommune en juleby av perler. De brukte over 70 000 perler på sin by som ble utstilt på SFO og havnet i lokalavisen. 

 

Å lage skøytebane eller juleby av perler er å øve på finmotorikk. Ungene samarbeider, konsentrerer seg og hjelper hverandre.  Noen ganger må de telle hvor mange perler de trenger. 

God perlejul på SFO

 

Den magiske dør til julelunsjen

De ansatte ved Elvetun SFO ville skape litt magi når ungene ankom årets julelunsj. Det klarte de ved enkle grep.

Les mer >>

Legenden om de fire lysene!

Forrige juleavslutning fremførte våre barn dette diktet. Det var ikke et tørt øye i lokalet. Jeg vil gjerne dele det med resten av SFO-landet, for jeg vet hvor vanskelig det kan være å komme på nye ideer til avslutningene.

Les mer >>

Juletre av makaroni

Fancy og dekorativ julepynt som passer godt å lage for barn i SFO-alder. Du kan også lage ferdig deler på forhånd slik at det blir litt enklere.

Les mer >>

Glitrende kongler

Nå for tiden er det nærmest et ”must” å ta med naturen inn i stua. Jeg har valgt å hente inn flotte kongler og pynte dem glitrende og flotte..

Les mer >>

Trenisser gir julestemning på SFO

Juleverkstedet er i full gang på Buggeland SFO. Her viser de oss hvordan de lager flotte trenisser.

Les mer >>

Årets pepperkaker

Pepperkaker smaker nydelig og er så dekorative. Tidlige juleforberedelser på SFO/AKS er kanskje det vi behøver i disse tider. Hos oss finner du mange gode ideer.

Les mer >>

Pynt til jul

Juletrærne er enkle å lage og du kan ta i bruk det du har i skuffer og skap.

Les mer >>

Pynt til jul

Juletrærne er enkle å lage og du kan ta i bruk det du har i skuffer og skap.

Les mer >>

Vi tenner lys i desember

Kva er vel ikkje meir triveleg og stemningsfullt enn når barna sit med strålande, funklande blikk klar til å tenne adventslysa?

Les mer >>