På 2.trinn holder de på med et stort perleprosjekt. De skal lage en skøytebane/juleby. Her trengs det mye perler og mange perlebrett.

Veldig kjekt at det er laget hull i sidene slik at enkelte figurer passer oppi der og kan stå selv, f.eks gjerdene og lyktestolpene.

Så langt er vi kommet foreløpig. Det jobbes iherdig med å utvide byen/skøytebanen.

Dette flotte juletreet består av 27 deler.

I 2019 laget Bærland SFO i Gjesdal kommune en juleby av perler. De brukte over 70 000 perler på sin by som ble utstilt på SFO og havnet i lokalavisen. 

 

Å lage skøytebane eller juleby av perler er å øve på finmotorikk. Ungene samarbeider, konsentrerer seg og hjelper hverandre.  Noen ganger må de telle hvor mange perler de trenger. 

God perlejul på SFO

 

Fra ring til stjerne

Denne gangen er det juletreet som skal ha pynt. Klikk deg inn og finn ut hvordan du lager nydelige stjerner.

Les mer >>

Påmelding til juleferien

Hilde Mathisen har sendt oss påmeldingen som de sender ut til sine foreldre i forbindelse med juleferien.

Les mer >>

Advent og Lucia

Desember er forventningens tid, kanskje med lucia feiringen som høydepunkt i barnehagen. Her finner du litt bakgrunnsstoff.

Les mer >>

O'jul med din glede..

Jul er det heldigvis en stund til enda, men forberedelsene har allerede startet. Det er mye vi har lyst til å gjøre, vi må bare finne ut hva vi skal velge. Denne utfordringen er enkel – send inn dine juleideer og jeg legger dem ut her på SFOnett.

Les mer >>

Juleuke

Vi synes Byfjord SFO hadde laget et morsomt program for sin faste juleuke og vil gjerne dele dette med dere. La dere inspirerere.

Les mer >>

Julebord

Her har vi fått en skikkelig "godsak" og et godt tips til aktivitet neste jul.

Les mer >>

Maisbokser uten mais, og colakaker uten cola

Tomme maisbokser er ikkje egna berre til å kaste ball på under julemarknaden eller under sankthansfeiringa. Dei kan nemleg tryllast om til å bli dei flottaste boksar med nostalgisk preg.

Les mer >>

Klesvask i nisseland

I nisseland er det etter tradisjonen stor ståhei i desember! Nissemor (som så mange andre mødre) er som vanleg stressa og har kome i skade for å vaske nissedrakta til sjølvaste julenissen uten å vrenge lommene.

Les mer >>

Julenissen blir også glad for julekort!!

Lyst til å skrive kort/brev til julenissen som fellesaktivitet/dugnad i SFO. Underteikna har kosa seg med denne aktiviteten ilag med barna mange gangar....og gjett, vi får alltid svar frå nissen.

Les mer >>