Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, ved Høgskulen på Vestlandet, har valgt å prioritere SFO i sitt arbeid i tida framover.

Deres fagområder fysisk aktivitet, mat og måltid, har fått en betydelig plass i rammeplanen. De er godt i gang med gratis støttemateriell til disse fagområdene og ønsker tilbakemelding fra dere som skal bruke dette.

Gi dine innspill til arbeidet med gratis støttemateriell

----

Kjære SFO-ansatt (rektor inkludert!).

Vi håper du har tid til å bruke rundt 5-10 minutter til å svare på våre spørsmål. Alle tekstbokser er frivillig å fylle ut. Undersøkelsen er anonym og det samles ikke inn personinformasjon.

Start spørreundersøkelsen her
Takk for at du hjelper oss med dette!

-----

Her kan du besøke hjemmesiden til MHFA

 

En vanlig onsdag med Vennekafe på Bokemoa SFO

Da Tour de SFO besøkte Sandefjord med kveldskurs og frokostseminar, ble vi inspirert til å åpne kafé. Her er vår versjon av vennskapskafé som ved Bokemoa har fått navnet Vennekaféen. Barna storkoser seg den dagen det er kafé.

Les mer >>

Krydrer SFO-hverdagen med matlaging

På Tofte SFO er mat og måltidsglede en viktig del av hverdagen, og dette fokuset er et sentralt punkt i rammeplanen. Gjennom matlaging får barna muligheten til å oppleve mestring, glede over mat, og fellesskap rundt måltidene.

Les mer >>

Enkel og god bålmat

Å samles rundt bålet med god mat er motivasjon for ukas tur

Les mer >>

Mer matglede i fellesskap

Hver ettermiddag klokken ett tripper ti par ivrige barneføtter ned trappen på Os SFO Rakkestad. De er på vei til kjøkkenet, hvor de sammen med to voksne skal skjære opp grønnsaker, koke egg, dekke på bordene.

Les mer >>

Matgledefredag på Nordby – små kokker, store ideer

På Nordby SFO i Rælingen er fredager blitt noe å glede seg ekstra til. Enten det handler om å løpe flest runder rundt skolen eller å lage pasta carbonara, står barna i sentrum – medvirkende, nysgjerrige og stappfulle av ideer.

Les mer >>

Sunn mat

Noen forslag til hvordan man kan servere sunnere mat lettvint, til mange barn. Ikke glem at barn heller spiser rå enn kokte grønnsaker.

Les mer >>

Ta livet av bakebollen

Hos oss har vi i mange år, skåret frukt på mange ulike måter og jobbet hardt for å mette mange. Hvordan skal man egentlig få til dette med fruktservering på slutten av dagen?

Les mer >>

Hammock og en meksikansk delikatesse

Høsten hadde allerede satt sitt preg på naturen med et blendende fargespill i ospetrærne. Tirsdag morgen sto ryggsekkene klare for tur, men denne dagen var ikke som alle andre. Barna hadde lenge ytret misnøye: "De samme stedene, den samme maten. KJEDELIG!" Dette ble starten på noe nytt. Et kreativt eksperiment skulle utfordre både de ansatte og barna – vi skulle på en reise utenfor komfortsonen, både fysisk og kulinarisk.

Les mer >>

Kan butikkenes overskuddsmat gi næring til SFO-enes spikersuppe?

På Selnes barneskole i Tromsø har de klart å lage smakfulle og næringsrike supper «av spiker» til barna på SFO siden 2013. Eller rettere sagt, de har klart å tilby elevene sunne og ernæringsriktige måltider for bare 3,50 kroner per barn, per dag. Det er så lite penger at det knapt dekker et lite glass melk.

Les mer >>