Les også
Mestring og glede med matlaging
På Vigra SFO er Matjungelen et fast ukentlig aktivitetstilbud. Det gir barna rom til å utforske og oppleve glede og mestring på kjøkkenet.
Les mer >>Er det ledig nå?
Mange SFO’er tilbyr nå kaféløsninger eller restaurant der ungene kan spise når de ønsker innenfor et visst tidsrom. Men er det ledig plass? På Haukås SFO i Fræna kommune har de løst dette med matklyper.
Les mer >>Den store SFO-dagen 2025: Mat og måltidsglede i SFO
I tråd med rammeplanen for SFO skal måltidene gi barna mulighet til å utvikle matglede, oppleve fellesskap og etablere gode helsevaner. Hvordan kan vi som voksne bidra til å skape disse rammene og sikre at måltidene blir et høydepunkt i barnas dag? Dette er tema på "Den store SFO-dagen 2025".
Les mer >>Frokostklubben i SFO (fra arkivet)
Morgenåpning er for mange barn den tiden de sammenhengende er lengst på SFO. En god start er viktig, kanskje heter det ikke morgenåpning men at du er medlem av frokostklubben på din SFO?
Les mer >>Hammock og en meksikansk delikatesse
Høsten hadde allerede satt sitt preg på naturen med et blendende fargespill i ospetrærne. Tirsdag morgen sto ryggsekkene klare for tur, men denne dagen var ikke som alle andre. Barna hadde lenge ytret misnøye: "De samme stedene, den samme maten. KJEDELIG!" Dette ble starten på noe nytt. Et kreativt eksperiment skulle utfordre både de ansatte og barna – vi skulle på en reise utenfor komfortsonen, både fysisk og kulinarisk.
Les mer >>Sommermat for sommerbarn
Det er tid for å tenke sommer og lett og enkel kost. Her er noen gode forslag til smakfulle og gode måltid i farten eller som kan være med på å krydre den neste turen på SFO.
Les mer >>Krydrer SFO-hverdagen med matlaging
På Tofte SFO er mat og måltidsglede en viktig del av hverdagen, og dette fokuset er et sentralt punkt i rammeplanen. Gjennom matlaging får barna muligheten til å oppleve mestring, glede over mat, og fellesskap rundt måltidene.
Les mer >>Smil – vi skal spise på Baksalen SFO
Vi voksne løp rundt som piskede skinn og serverte, tørket opp og hentet drikke. Ja, det er ingen selvfølge at ansatte gleder seg til dagens høydepunkt i SFO/AKS.
Les mer >>Duften av hjemmebakt
Å komme fra undervisningsdel å bli møtt av lukten av nystekt grovbrød, pent dekkede bord og sunt og fargerikt pålegg, vekker appetitt og gir en god følelse av å være venta på.
Les mer >>