Den 26. april feiret vi den store SFO-dagen på Vatne, og til tross for årene med pandemi og restriksjoner, bestemte vi oss for å gjøre det til en uforglemmelig opplevelse og virkelig markere at SFO-dagen endelig var her igjen.

Vi hadde en ambisiøs plan om å involvere hele skolen. Hvorfor? Vel, fordi Vatne Barneskule/SFO er en liten skole med omtrent 100 elever, og de fleste av elevene har et nært forhold til SFO-en. Derfor samarbeidet vi tett med lærerne for å få med alle elevene fra 1. til 7. trinn på skrangletoget.

Lærerne sendte ut e-poster til sine respektive klasser og oppfordret alle til å ta med kasseroller, bøtter eller hva som helst som kunne lage lyd. Vi sørget også for å informere om at de som hadde barn som er lydsensitive skulle ta med hørselsvern. Ingen skulle gå glipp av moroa!

Elevrådet, som består av engasjerte elever fra 4. til 7. trinn, var også med på laget. Deres oppgave er å være stemmen til elevene, og alle var entusiastiske og positive til arrangementet.

Jeg kontaktet til og med politiet på forhånd for å informere om at det ville bli litt bråk (bare for å tydeliggjøre at det var en markering og ikke en protest). Vi ønsket at alle skulle vite at vi kom for å lage liv og glede!

Elevrådet hadde til og med laget en egen SFO-fane, og de marsjerte stolt foran toget. 1. trinn gikk deretter sammen med 6. trinn - som er deres faddere. Vatne Barneskule har nemlig en flott fadderordning der 6. trinn tar ansvar for å være støttespillere og veiledere for 1. trinn.

Med støyen og jubelen fra skrangletoget fylte vi gatene i bygda! Vi bråkte og hylte av glede og entusiasme. Det var en fest uten like!

Da vi kom tilbake til skolen, hadde vi forberedt forskjellige aktivitetsposter

Etter at alle hadde fått is, gikk SFO-barna tilbake til SFO-lokalene og nøt en velsmakende lunsj bestående av pølser med brød. Dagen var intet mindre enn fantastisk, og alle mestret de ulike aktivitetene med glans!

Den store SFO-dagen på Vatne ble en suksess. Vi skapte minner for livet, og det var tydelig at alle koste seg og var begeistret for å være en del av denne feiringen. Vi kan med stolthet si at Vatne SFO virkelig vet hvordan man skaper magi og entusiasme for barna!

Aktivitetskort & Klippekort som skaper aktivitet

For å markere SFO-dagen og tema "Aktivitet og bevegelsesglede" hadde to av SFO-ene i Time kommune laget aktivitetskort. Dette ble vellykket og mange barn fikk prøve ulike aktiviteter. Kanskje en ide å ta med seg i hverdagen på SFO for å inspirere til mer aktivitet ute?

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 ved Hatlane og Blindheim SFO

I Ålesund har de et eget leder-nettverk som planlegger "Den store SFO-dagen". Dette arrangementet finner alltid sted den siste onsdagen i april, og årets tema var "Leken rår, barndommen består." Dagen skulle være en hyllest til leken. I nettverket delte de ideer fra tidligere år og ble enige om at hver SFO kunne selv bestemme hvordan de ønsket å markere dagen.

Les mer >>

SFO-dagen 24.april - bursdagen til SFO

En SFO har invitert ordføreren på besøk og de planlegger rød løper. De har valgt å arrangere sirkus denne dagen for å vise hvordan de jobber med tema "Aktivitet og bevegelsesglede".

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 ved Hessa SFO - Hemmeligheter og aktiviteter

På Hessa SFO var barna fulle av forventning og gledet seg til den store dagen i 2023. Alle barna ble invitert, uavhengig av plasstype. Aktivitetene ble enkelt planlagt av de voksne, som arbeidet i par og organiserte hver sin aktivitet.

Les mer >>

Filmguide for mobil SFO-dagen

Her finner du gode tips til hvordan du lykkes med å få gode filmklipp fra SFO-dagen.

Les mer >>

SFO-festivalen ved Sæbø skule i Alver kommune 2023

Vi ønskja å avslutte skuleåret på ein annleis måte. Det var eit mål om å halde oppe elevtalet ut skuleåret sjølv med strålande sol og fine ettermiddagar. Gjennom festivalen ville vi nytte rammeplanen som utgangspunkt og jobbe ut i frå denne. Gjennom familie og media høyrer elevane stadig om festival, men veit lite om kva dette er. Vi ville då lage ei veke med samhald, fest, fargar, glitter, leik og læring.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 ved Vatne SFO - Skrangletog gjennom bygda

Den 26. april feiret vi den store SFO-dagen på Vatne, og til tross for årene med pandemi og restriksjoner, bestemte vi oss for å gjøre det til en uforglemmelig opplevelse og virkelig markere at SFO-dagen endelig var her igjen.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 2023 - Egne t-skjorter ut i øyene

Hva kan man skrive om en så uforglemmelig dag? Etter et samarbeidsmøte med alle SFO-ene i øyriket vårt - Lepsøy, Haramsøy, Flem og Harøy SFO - bestemte vi oss for å feire dagen på MAKS Aktivitetssenter. Dette fantastiske stedet ligger på Harøya og tilbyr gratis utlån av kajakker, utstyr, SUP-er og turutstyr med telt.

Les mer >>

Den store SFO-dagen 24.april 2024 - Takk!

Vi gledet oss til å arrangere nasjonal SFO-dag for aller første gang. Det ble en storsuksess med markeringer rundt om i landet. Her har vi samlet litt av det som skjedde på "SFO-bursdagen".

Les mer >>