Det florerer av jubileumsmarkeringar av kreative folk i år. Storhendingane kjem som perler på ei snor, og vi såkalla alminnelege får rett og slett berre servert lukka regelrett på sølvfat. I denne saka skal vi konsentrere oss om filmressigøren Ivo Caprino som var fødd 17. februar 1920, og som er mannen bak "levandegjeringa" av ein haug dukker i si eventyrlege verd gjennom tidene.

Denne markeringa landa rett og slett perfekt på første dag av vinterferien vår ved Hundeidvik Privatskule, men i SFO-basen heldt vi ope må vite. Klart vi gjorde, og gjett om vi fekk nytta høve til feiring i rikt monn. 

I forkant av veka sende vi ut spørsmål til foreldra om dei hadde slyngande nokre makkerlause strømper etter siste klesvasken,- og om dei eventuelt var villege til å ofre dei slik dei kunne få bli vidareforedla til hand-dukker. Responsen av leveranse vart enorm, og vi var altså dermed i gang med prosjektet.

Vi leita i tillegg fram masse gamle knappar, restetråd, "levande auger", synåler og limpistolar,-  så køyrde vi på.

Dukkemakeri

Flokken laga dermed kvar sine unike "fri-for-tåfis-hand-dukker", raska vidare saman nokre laken og stæsj til scene og rekvisittar, - og ga raskt gass med å lage eige manus til dokketeater.

Gjennom prosessen tok vi mange bileter og videoar  med iPad, og tilslutt laga vi både trailer og film i appen imovie.

Ein heilt herleg aktivitet som vi brukte mykje av veka på.

Som oppvarming og inspirasjon såg vi på Flåklypa Grand Prix på sjølvaste bursdagen til Caprino.

I følge piggsvinet Ludvik var dette faktisk "itte fali" aktivitet i det heile tatt... Berre kjekt!!!

 

For å lage slike unike strømpe-Liser og strømpe-Larser treng du altså:

  • Strømper i alle moglege størrelsar.
  • Assostert utval av gamle knappar og evt "levande auger".
  • Restetråd
  • Synål
  • Limpistol

Sy og dander akkurat slik du vil, i fri SuperFantastiskOptimistisk Caprinostil!

 

 

Rock på Berg SFO

På Berg skole i Trondheim har SFO en aktivitet de kaller "Band". Alle barna i 4. trinn får tilbud om å begynne å spille i band. Tenk så spennende!

Les mer >>

Nydelige høstblader

Sommeren er over og høsten banker på døren. Nå er det bare å ønske krystallklare dager velkommen. Denne gangen lager vi høstbladene selv. Fargerike og flotte.

Les mer >>

Den digitale SFO

Et bilde sier mer enn tusen ord. Slik tenker vi på Sørli SFO I Nittedal kommune når vi skal inspirere barn til skaperglede og vise foreldre hva som skjer I hverdagen.

Les mer >>

Gjenbruksjula, del 1

I veke 44 kvart år er det avisveke kring om på skulane. Den veka mottek vi haugevis med aviser. I staden for å kaste desse med ein gong etter ein har løyst dei daglege avisoppgåvene, så sender vi dei i miljøvenleg gjenbruksloop, og foredlar dei om til formingsprodukt.

Les mer >>

Lag et hundekort

Morsomt hundekort som kan lages ved tegnebordet.

Les mer >>

Sirkus

Å lage et eget sirkus i SFO er en kjempeflott aktivitet. Her kan man putte inn dans, drama, musikk, fysisk aktivitet, forming og enda mer. Opplegget er laget for barnehager, men kan like gjerne benyttes i SFO.

Les mer >>

Lag et fuglekort

Morsomt brett-ut kort med fuglenebb. Fin aktivitet ved tegnebordet.

Les mer >>

SFO City

Aina Østby er fagarbeider ved Sand SFO i Nord-Odal kommune. Hun ble spurt av SFO-leder om hun kunne male en bilvei på bordet som barna bruker til lego. Ideene strømmet på, og etter hvert ble det en liten by, som barna døpte SFO City.

Les mer >>

Dramaleker

Dramaleker kan brukes som forberedelser til drama/teater-timen, som trygghetsøvelser, som moro og mye annet rart.

Les mer >>