Bjørn Helge Nerdal fra Eiganes SFO i Stavanger ble torsdag kåret til Årets barneveileder på konferansen Kvalitet i SFO som arrangeres i Tromsø.

Blant 89 nominerte til tittelen Årets barneveileder 2023 var det en rørt Bjørn Helge som ble kåret og mottok hyllest foran vel 200 fysisk tilstede i Tromsø og 400 som fulgte digitalt. 

Det var SFO-leder Inger Marie Torstrup ved Eiganes skole som hadde nominert Bjørn Helge og her er litt fra hennes nominasjon: 

- Fra dag en i 2016 har Bjørn Helge vært engasjert. Han ser enkeltelevene, leder grupper i aktiviteter, han tar seg tid i møte med foreldre og han leker. Han er flink på å inkludere elever i lek, brenner for musikk og har både hatt ukulelekurs, rytmemusikk og digital lyd med elevene i SFO.

Overfor kollegene er han observant og stiller opp. Kommer med oppmuntrende ord, tips og ideer til aktiviteter osv. Bjørn Helge er en typisk lagspiller. Samtidig er han flink å stille spørsmål med eksisterende praksis, han bidrar i møtene våre, og nå som han studerer fritidspedagogikk har han uttalt at han ønsker å bidra også faglig inn i personalet.

Bjørn Helge er en av studentene på den nye utdannelsen Skolefritidspedagogikk – bachelor på UIS. I samtaler med Svanaug Lunde ved UIS fikk Terje også høre at Bjørn Helge bidro med inkluderende praksis også som student. 

Det er en verdig vinner som blir den syvende i rekken siden 2017 som blir kåret som Årets barneveileder. På skolen hjemme på Eiganes fulgte elever og kollegaer kåringen live og det ble stor jubel når Bjørn Helge sitt navn ble utropt som vinner. 

Mer bilder og film kommer.

Opplevd kunnskap

Her om dagen leste jeg igjen en statistikk som viser at det mangler fagutdannede i SFO og at dette går utover kvaliteten.

Les mer >>

Observasjonsskjema - frilek

Dette observasjonsskjemaet kan brukes til å se på barns samarbeid under frilek.

Les mer >>

Kunnskapsfrukten & fremtidens SFO

Se for deg et bugnende epletre med saftige, rødgrønne epler. På hver gren henger det et helt utrolig antall frukt i høstprakt, og du tenker kanskje; - Hvordan er det mulig? Det ligger en helt enorm energi i å skape så mye praktfullt fruktkjøtt.

Les mer >>

Frístundaheimili på Island

Denne høsten har sju AKS-ledere fra Nordre Aker i Oslo vært på studietur i Reykjavik. Som islandsk fritidspedagog visste jeg ganske mye om hva som ventet oss – og det er helt klart at dette var en faglig reise som satte spor hos oss alle.

Les mer >>

ÅRETS BARNEVEILEDER 2023

Bjørn Helge Nerdal fra Eiganes SFO i Stavanger ble torsdag kåret til Årets barneveileder på konferansen Kvalitet i SFO som arrangeres i Tromsø.

Les mer >>

Barnesamtale

Det vil være nyttig med systematiske planlagte samtaler med barna for å snakke litt om hvordan de egentlig opplever hverdagen i SFO. Vi viser her et forslag til innhold i slike samtaler fra Krossen SFO.

Les mer >>

Haster; Navneskifte!

Det er noen fartsdempere i livet for glade barn på vei. Men i det store SFO-landskapet høstes det daglig små og store suksesser. Her er en av dem…

Les mer >>

Læringsarena II – det skjer i SFO/AKS

I 7. klasse får elevene med seg Mini-Anne hjem for å la hele familien trene seg på livredning. Norge ligger helt i verdenstoppen når det gjelder overlevelse etter hjertestans.

Les mer >>

Fritidshem och SFO – hur är det?

I Sverige har fritids en nesten 50-årig tradisjon. Og det er en selvfølge at den generelle delen av læreplanen for grunnskolen også gjelder for svenskenes svar på SFO.

Les mer >>