Les også
To-språklige foreldre
I møtet med tospråklige barn og deres foreldre er det nyttig med litt bakgrunnskunnskap. Denne artikkelen er skrevet for barnehager, men er like nyttig for SFO.
Les mer >>Ryktet går...
Vi er i gang – det nye året runder straks en hel måned. Visste du at de prater om deg?
Les mer >>Dagsplan for familien
Når vi nå skal kombinere hjemmeundervisning, hjemmekontor og arrangere barnehage i samme hus kan det være fint med rutiner og forutsigbarhet. Veronica Aurdal Brungot har laget dagsplan i heimen.
Les mer >>Terskel - hva er det?
Oppdragsgiver har talt; De vil gjerne vite hvordan det går i hverdagen med eget barn. SFO kan selvsagt ikke informere alle om alt, men det finnes noen gode erfaringer knyttet til hvordan vi bedrer kontakten med foreldrene.
Les mer >>Samkjørte foreldre = bedre miljø
Noen ganger gir vi foreldre råd. Det er bra. I dialog med klassekontaktene kan det være fint å ha med seg noen ideer. Her er en fra foreldrene i 2C på en skole jeg kjenner godt.
Les mer >>Tegnekurs og Kjøreforbibursdag på SFO
Via YouTube deler Jenny fra Varteig SFO sitt tegnekurs. På Hatlane SFO holder de kontakten med ungene via sin egen TV-kanal.
Les mer >>Teknisk knock out i 4. runde - del 1
Noen ganger kan vi føle at det å bli observert av foreldre er en ekstra utfordring som barneveileder i SFO/AKS. At også foreldre kan oppleve hente- og bringesituasjonen som en utfordring, tenker vi kanskje ikke så ofte på.
Les mer >>Foreldresamarbeid med tospråklige foreldre
I møtet med de tospråklige barna og deres familier er det viktig at personalet både setter seg inn i de kulturer barna kommer fra og er bevisst sin egen SFO's kultur og normer, og dermed hvilke krav man stiller til barn og foreldre.
Les mer >>Innspill fra en mor
Nå legges grunnlaget for et godt SFO-liv for nye barn på vei inn porten. Innspillet kom fra en mor i et nettmøte jeg hadde i Dagbladet etter et oppslag om SFO.
Les mer >>