Veståsen SFO i Gjerdrum kommune har gjennomført en høstferieuke som helt sikkert har skapt gode minner og enda bedre relasjoner. 4 stjerners middag og bamsesykehus er bare noe av det som har stått på programmet.

Camilla Nilsen er leder ved Veståsen SFO. Feriene gir SFO muligheten til aktiviteter som trenger tid og planlegging. Hun forteller: -Høstferien  byr på litt annerledes dager for store og små på SFO.

Mandag var det "4 Stjerners Middag" planlagt, og tilberedt av de eldste barna. Dagen startet med samling, inndeling i grupper og presentasjon av forrett, hovedrett og dessert. 

Gruppene fikk i oppgave og skrive ned oppskriften for 1 porsjon, deretter måtte de selv regne ut og gange opp så alle deltagerene fikk egen porsjon. Så ble det busstur med SFO bussen til vår lokale kjøpmann hvor gruppene hadde hver sin kurv og handlet inn sin rett på gitt budsjett. 

Tilbake på skolen starter oppgaven med å lage maten, det bød på masse praktisk matte, en stor dose relasjonsarbeid, planlegging, samarbeid, avstemminger, delegering, strukturering av egne arbeidsstasjoner, muntlig kommunikasjon og øving på begreper.

Det var super stemning, god takhøyde og løs latter gjennom hele dagen. Maten smakte fortreffelig og vi skrøt av hverandres bidrag. Som underholdning hadde vi språkleker og adjektiv historie.

Bordet var pyntet med alle duksett Veståasen skole eier og har, 4 armet lysestake og det fineste hverdagsbestikket! 

 

 

Tips: vil du lage det hjemme eller prøve på din SFO, sjekk ut www.matstart.no for enkle, gode og barnevennlige oppskrifter.

Bamsesykehus 

På tirsdag ble halve SFO ombygd til  akuttmottak for Teddy-bjørner og andre kosedyr som hadde en kjent eller ukjent sykdom. Det var alt fra tannsjekk til røntgen, feber og avrevne ledd.

 

 

 

 

Selv med krise på krise var det god struktur, trygge og stabile doktorer og sykepleiere. Vi fikk satt sprøyter, tatt blodprøver, sydd på armer og ben, byttet ut øyne og rettet på halestumper. Det ble plastret, bandasjert og noen måtte til og med i koma.

Heldigvis kom alle sterkere ut av opplevelsen og flere fikk seg et spa før sykehusoppholdet var over. Dagen bød på et stort og variert ordforråd, mange nye begreper, samarbeid, fin motorikk, øvelse på empati, relasjonsbygging, og ikke minst mange fine timer med herlig og spennende rollelek.

En strålende dag med Base 1 som ble enda bedre kjent med hverandre på kryss og tvers av voksne og barn

Vi skal bringe glede for natur og friluft inn i hverdagen til barna ved hjelp av lek, samspill og nysgjerrighet.

Veståsen SFO sitt motto: 

Vi skal bringe glede for natur og friluft inn i hverdagen til barna ved hjelp av lek, samspill og nysgjerrighet

Se hele planen for ferien ved Veståsen SFO 

Er du nysgjerrig på hva mer de har gjort under årets høstferie? Her kan du se hvordan de har organisert uken:

Du må være logget inn for å laste ned høstferieprogrammet (Logg inn øverst / hvis du ikke er medlem kan du gå hit for å lese mer om våre medlemskap.

Kunstutstilling ved Cicignon SFO

Hva kan vi gjøre som er gøy i disse smittevernstider? Kan vi invitere foreldre, besteforeldre, søsken på noen måte slik at de kan komme på besøk og se hva SFO barna våre faktisk får til?

Les mer >>

Slik er den nye SFO-hverdagen

Les mer >>

Nå skal DU som barneveileder skinne

Den nye SFO-hverdagen vil forsterke behovet for barneveiledere. Som leder blir hovedoppgaven å få inntil 15 barn til å oppleve, leke og trives sammen.

Les mer >>

Pokemon jakt på SFO

Dette kan være en fin aktivitet som du kan organisere innenfor hver kohort. Pokemon jakt engasjerer.

Les mer >>

Medbestemmelse på Jåtten SFO

Vi har hørt med Mona om hvordan de to siste ukene har vært på Jåtten SFO. Hun skryter av fantastiske ansatte som har skapt varierte og trygge dager i kohortene. Hun deler raust ideer til aktiviteter og voksenrollen.

Les mer >>

Tre på rad

Fra Arstad SFO fikk vi denne gode ideen. Spillet tre på rad er jo populært og er perfekt å ta med seg ut hvor kongler eller pinner kan brukes for å få tre på rad.

Les mer >>

Lagfølelse og tilhørighet ved Bjørkelangen SFO

Anita sier at de voksne har fått god tid til å bli ekstra godt kjent med ungene i sine grupper disse to ukene.

Les mer >>

Bingotur og Mesternes mester på Bjørkelangen SFO

SFO-leder Anita Rønaas og de andre på Bjørkelangen SFO lager nå en idebank med aktiviteter de kan organisere i hver kohort. Her kommer bingotur og Mesternes mester

Les mer >>

Uteleker som skaper glede og aktivitet

I dag byr vi på 14 forslag til uteleker du kan planlegge i din gruppe. Skyggelederen, ekornleken og flere klassikere som du sikkert husker fra egen barndom.

Les mer >>