I 2018 var det Cecilie Lieng fra Søre Ål på Lillehammer som ble kåret til Årets barneveileder.

Cecilies kolleger har beskrevet henne på denne måten

«Du er positiv, har full kontroll og tar virkelig jobben din på alvor. Du kjenner alle barna og alle barna kjenner deg. Du må øve deg på å si mer nei, mens vi andre kanskje bør si litt mer ja. Du er god til å se løsninger og ingen prosjekter er for store.»

Dette bare for å gi et bilde av nominerings-prosessen. Nå finnes det helt sikkert kreative og fantasirike veier til målet, så fyr løs på din måte. 

Vi må understreke følgende. Kåringen av Årets barneveileder oppfyller knapt noen av kravene som stilles fra kårings-direktoratet. Vi er to helt enerådende beslutningstakere i Nettverket! for SFO og tar oss ubegrenset med friheter i denne vurderingen. Det eneste vi ikke responderer på er alle mulige forsøk på smøring.

Vinneren må være en tøffing. Premien er nemlig en tur til hovedstaden i november, reise og opphold dekket og deltakelse på konferansen KVALITET I SFO 2019. Der, på selve SFO-konferansen 14.-15. november, blir nemlig vinneren hyllet. Han eller hun behøver ikke å si et pip men må opp på scenen foran 5-600 medlemmer av familien vår og ta imot hyllesten.

Fristen for å nominere din kandidat til tittelen ÅRETS BARNEVEILEDER 2019 er 15.8.2019. Send begrunnelsen til terje@sfonett.no.

Les også

Miljøterapautens rolle

Tanken om en vennskapsbase ble utviklet for å dekke behovet for en felles sosial arena for barna på Skøyen skole/AKS. Vi ønsket oss et «annerledes-rom» som skulle være en trygg base.

Les mer >>

MedLearn tilbyr fagutdanning

Det første kullet som startet hos Medlearn i 2023 på 120 studenter svært vellykket, med en gjennomføringsgrad på hele 80 %. Dette høye nivået av gjennomføring vitner om både motivasjonen til studentene og kvaliteten på tilbudet.

Les mer >>

Pst til Kari

Vi er over 20 000 SFO- og Aks-ansatte med millioner av timers erfaring og innsikt i barns verden. Ja, sikkert milliarder. Og dette innspillet til deg dreier seg blant annet om milliarder. Men først. Vi har et lite knep vi gjerne vil dele med deg.

Les mer >>

Suksessfaktor i personalgruppa: Ansvar til alle og utfyllende egenskaper

Undersøkelser i arbeidslivet viser at de fleste ansatte mest av alt ønsker seg mer ansvar i jobben sin.

Les mer >>

Suksessfaktor i personalgruppa: å finne vår ”greie”

Summen av de ulike ”greiene” hos dere er det som skaper en stammekultur. Man må ha noe sammen, noe som gjør at vi føler oss som en stamme.

Les mer >>

Skap psykologisk trygghet i teamet på SFO

For å være et velfungerende team på SFO er det viktig å ta hensyn til ulike behov, også blant de ansatte. Psykologisk trygghet er grunnfjellet for utvikling hos lederteam.

Les mer >>

Piloter styrker kvaliteten i fritidshjemmet

Norrköping kommune bruker fritidslærere som piloter i sitt utviklingsarbeid i fritidshjemmene. Piloten jobber i praksisfeltet og bidrar som profesjonsmentor på egen skole. Slik knyttes teori og praksis sammen, og piloten er brobyggeren.

Les mer >>

SFO-ledelse – hva er det?

SFO- og AKS-ledere kommer i alle varianter og utgaver. Rett og slett fordi jobben spenner fra å lede tre til og lede 50 ansatte og å være hovedansvarlig for tilbudet til 15 barn eller 450 barn. Men mye er faktisk felles…

Les mer >>

Nytt utdanningstilbud: Barneveileder i skolefritidsordningen

Fra høsten tilbyr Høgskolen i Hedmark en ny utdanning for deg som jobber eller vil jobbe i SFO. Dette er strålende!

Les mer >>