Endelig skal de første skolefritidspedagoger bIi utdannet i Norge. UIS Læringsmiljøsenteret gleder seg. Her kan du lese mer om studiet og hvordan du kan søke.
Jeg besøkte Stavanger i fire dager i februar og ble samtidig invitert til UIS Læringsmiljøsenteret hvor de nå tilbyr tidenes første bachelor i skolefritidspedagogikk. Sammen med Mona Skaaren fra Jåtten SFO møtte jeg spente og stolte representanter for UIS Læringsmiljøsenteret.
Stolt over at de på så kort tid hadde klart å få på plass studiet og spent på hvordan det blir mottatt.
Dag Jostein NordakerDe 20 som får plass på studiet i høst vil om fire år være ekte pionerer. De første skolefritidspedagoger utdannet i Norge.
Leder ved læringsmiljøsenteret
I studieprogrammet legges det vekt på helhet og sammenheng mellom lek, læring, spesialpedagogikk, fysisk aktivitet, kulturaktiviteter og praksis og ledelse. Studiet supplerer og komplementerer det øvrige pedagogiske tilbudet i skoledagen, og skal bidra til å ivareta og støtte opp om barns utvikling og gode læringsmiljø i SFO og skole.
Studiet er nett- og samlingsbasert over 4 år (180 studiepoeng). Opptakskrav er generell studiekompetanse eller realkompetanse. Studiet vil ha krav om politiattest og erklæring/tuberkuloseundersøkelse.
Hva kan du bli?
Studiet gir deg en profesjonsfaglig kompetanse rettet mot SFO og fritidspedagogikk.
Rammeplanen stiller i seg selv høye krav både til ledelse av SFO og kompetanse blant de ansatte og ved å ta denne utdannelsen vil du kunne bidra til kvalitets- og kompetanseløftet i SFO.
Studiet gir deg kunnskap som også er relevant for annet arbeid med barn og unge for eksempel i tiltak for ungdom, rådgivning og frivillige organisasjoner.
Graden kvalifiserer til masterstudier i spesialpedagogikk ved UiS og andre relevante utdanninger på mastergradsnivå.
Samlinger og praksis i studieåret 2023/24
Første studieår legges det opp til tre praksisperioder.
Alle samlinger vil være på eller i tilknytning til Universitetet i Stavanger. Dersom du som student er bosatt en annen plass i landet må du betale reise og opphold selv.
I tillegg til samlingene vil det bli lagt opp til nettbaserte forelesninger og aktiviteter. Det er obligatorisk oppmøte på samlinger og nettbaserte aktiviteter.
Samlinger studieåret 2023/24
- 22. - 24. august 2023
- 20. - 21. september 2023
- 1. - 2. november 2023
- 17. - 19. januar 2024
- 13. - 15. mars 2024
- 24. - 26. april 2024
Praksis studieåret 2023/24
Dersom du er ansatt i SFO/skole kan du ha praksis på egen arbeidsplass i 10 av totalt 20 uker. Hvis du ikke jobber i SFO vil UiS skaffe praksisplass til deg. Praksis er en obligatorisk del av bachelor i skolefritidspedagogikk.
- Uke 42 - 43
- Uke 5 - 6 og 15 – 16
Opptak til studiet
Selv om det er planlagt samlinger og praksis vil du, dersom du søker på studiet, ikke få beskjed før i juli 2023 om du er tatt opp som student. Studiekoordinator kan ikke si noe om dette før den tid, så denne informasjonen er ment som en forberedelse og innblikk i hvordan studiet er lagt opp.
Her kan du søke: Skolefritidspedagogikk - bachelor | Universitetet i Stavanger (uis.no)