Her har eg lagt fram noko av det som dukka opp under mitt djupdykk på mine favorittscener i hovudstaden. Truleg fins det mykje anna stasleg å foreta seg også,- men det største påfyllet av alt desse dagane er nok uansett det som vil foregå i Folkets hus. Eit yrande liv av foredragshaldarar, heltar og artsfrendar. Vi sjåast!

Berre overskrifta kling som musikk i øyrene. Akkurat det er noko av det vi kan anbefale å sikte seg inn på om ettermiddagen under konferansedagane! Lyden av musikk, folkens. Lyden av musikk,- på Folketeateret!!! Kan det vere noko som passar betre enn å få med seg musikalen Sound of music som handlar om familien Von Trapp,- no når sangen i skulen er så omdiskutert?

Kall det gjerne påstand,- men klart vi skal synge!!!

Vidare formeleg herjar det optimistiske lysglimtjegrar i forestilinga Optimist som går på Chateau Neuf desse dagane. Den forestillinga er akkurat passe proppa med galskap frå Jan Teigen si velmakt.

https://www.showpakker.no/oslo/show/musikalen-optimist-paa-chateau-neuf/

På Marienlyst kan ein også få utløp for å få trimma litt lattermusklane sine. For berre 120 kroner kan du få oppleve trekløveret Pernile, Johan og Bård under opptaket av Nytt på nytt som vert gjort på torsdagar. Då kan du få sjansen til å sjå deg sjølv på TV fredda`n når programmet vert sendt! Det kan lett bli to underhaldande kveldar, - for same pakkeprisen. I tillegg kan ein kombinere turen til NRK med ei omvisning på huset, og/eller få høve til å melde di eiga vermelding. Det kan no forøvrig tidvis kanskje ikkje vere så dumt...

Er ein retteleg heldig kan ein få ta ein smugkik i kostyme- og rekvisittlageret også. Snakk om skattkiste!

https://www.nrk.no/publikum/velkommen-til-nytt-pa-nytt_-1.12139145

https://www.nrk.no/informasjon/omvisning-1.12095749

På  Aker Brygge er Julelatter i full sving desse dagane, og her kan ein lett kombinere show med middag i tilknytning til forestillinga. Så dersom du treng å få pirka litt i julestemninga er nok Latter altså staden for eit kveldsløp!

https://www.latter.no/

Leif Juster si erverdige teaterscene Edderkoppen presenterer m.a.eit forrykande danseshow i forestillinga Show De Vida, - og dersom ein lyttar nøye kan det vere at det "moooot normalt" er ei nokså kjend hes stemme som ynskjer velkomen til gards også. Det er så mangt som rører seg i "manesjen" på slike teater.

https://www.ticketmaster.no/event/show-de-vida-billetter/613511

Dersom du vel å ta turen innom ei av dei mange forestillingane som Nationaleateret har å by på, så hugs å ta ein sving om den flotte statua av vår alles kjære Wenche Foss. Dama som nesten hadde dette teateret som sin andre heim.

Kanskje teste kaffien og munkebollane på Teaterkafe`en også? Ein kan nesten bli mållaus berre av å kome innafor dørstokkane der....

Tenk der har mange av dei store heltane frå dei ulike teaterscenene mingla. Wenche hadde til og med eige bord!!!

https://www.nationaltheatret.no/

 

Sist men ikkje minst vil eg nemne ei av dei mange forestillingane som går på Det Norske Teatret. Denne teaterscena er den einaste i sitt slag i hovudstaden som nyttar kun det nynorske skriftspråket. Kor vidt skodespelarane "handterer" dei ulike dialektene kan vel diskuterast,- men uansett har eg valgt å framsnakke standhaftige, meisterlege Maurstad i hovudrolla som Peer Gynt av Henrik Ibsen. Her får ein nok også sjølvsagt  få høyre Edvard Grieg sin framifra musikk til forestillinga,- så før ein veit ordet av det kan det vere at ein kjem i morgonstemning sjølv om det er langt på ettermiddagen.

https://www.detnorsketeatret.no/framsyningar/peer-gynt

Janne Kristin og Co` ved Hundeidvik Privatskule sin SFO!

Samarbeid mellom rektor og SFO-leder

Tillit i et arbeidsforhold er at noen tror på deg, og våger å delegere deg myndighet. Dette er elementer som gir frihet, ansvar og trygghet og dermed mulighet til kreativitet og utvikling. Ved Furulunden skole i Mandal jobber en rektor som ser betydningen av å delegere myndighet til sine ansatte.

Les mer >>

Incest og seksuelle overgrep

Hvis man får mistanke om overgrep mot et barn, fører det med seg mye usikkerhet og kanskje lite kunnskap. Denne informasjonen om hva som er hva kan være nyttig.

Les mer >>

Kompetanse i SFO

Er du egentlig klar over hvilken kompetanse din SFO sitter inne med? Er din SFO dyktige på å benytte all kompetansen best mulig?

Les mer >>

Håndbok i SFO-arbeid

Planlegger’n for SFO er genial, se egen omtale. Den ligger alltid med inneværende uke åpen, og alle kan notere viktige (og litt uviktige) SFO-ting i den. Men vi har også en annen nyttig bok fra samme forlag; Håndbok i SFO-arbeid.

Les mer >>

Jegerne på Charlottenlund

Barneveilederne har fått seg en ny voksenaktivitet i SFO-basene på Charlottenlund skole i Trondheim. Denne nye aktiviteten tar mye tid og krever både konsentrasjon og pågangsmot. Og barneveilederne elsker den nye aktiviteten. Ja, Gudrun og Hilde kaller den faktisk helt genial!

Les mer >>

Nytt utdanningstilbud: Barneveileder i skolefritidsordningen

Fra høsten tilbyr Høgskolen i Hedmark en ny utdanning for deg som jobber eller vil jobbe i SFO. Dette er strålende!

Les mer >>

Læring i SFO – 2

En rekke kommuner har endret eller presisert mål knyttet til innhold og kvalitet i SFO. Det er helt strålende. Et tydeligere SFO-tilbud bør gi økt motivasjon både hos ansatte og barn. Men hva med det usynlige gjerdet rundt?

Les mer >>

2020 et nytt varmere år?

Dette høres kanskje ut som et nytt bidrag til klimadebatten, og muligens er det nettopp det?! Men et annet type klima enn det du først tenker på, nemlig klimaet mellom oss mennesker. Hvordan ting endrer seg i relasjoner, hvordan vi møter andre og ikke minst hvordan vi egentlig møter oss selv.

Les mer >>

SFO-dag i Klepp

I Klepp kommune på Jæren er det tak i SFOfolket. Der planlegger de en SFOdag til høsten.

Les mer >>