Utdanningsdirektoratet inviterer til egen fagdag/konferanse om ny nasjonal rammeplan for SFO/AKS. Dagen er gratis og vi anbefaler alle å få med seg denne live eller i opptak.
Hovedmålgruppen for konferansen er ledere og ansatte i SFO, men andre er også velkomne til å delta.
Tidspunkt: 12. august, kl. 9–14
Påmelding: Meld deg på her
Har du ikke anledning til å delta? Innleggene på konferansen blir tatt opp og publisert på udir.no i etterkant.
Program
Kl. 09.00–09.30: Velkommen og innledning
Kl. 09.30–10.00: Innholdet i rammeplanen
Innleder: Hilde Dæhnes Hogsnes
Postdoktor i pedagogikk ved Universitetet i Sørøst-Norge
Hilde har ledet arbeidsgruppa som har utviklet forslag til?nasjonal rammeplan for SFO. Som forsker interesserer hun seg spesielt for overgangen fra barnehage til skole, og for SFOs betydning for barn.
Kl. 10.00–10.15: Pause
Kl. 10.15–11.00: Lek i SFO
Innleder: Knut Løndal
Professor ved Institutt for grunnskole- og faglærerutdanning ved OsloMet
Knut Løndal er en efaren kurs- og foredragsholder for ansatte i SFO. Som forsker interesserer han seg for lek og selvbestemt aktivitet, og hvordan dette bidrar til helhetlig utvikling og læring. Knut har gjennomført flere forskningsprosjekter i SFO, og har skrevet doktorgradsavhandling om leken i SFO. Han har arbeidet mange år med lærerutdanning og har også erfaring som lærer.
Kl. 11.00–11.15: Pause
Kl. 11.15–12.00: Implementering
Innleder: Pål Roland
Dosent ved Læringsmiljøsenteret ved Universitetet i Stavanger
Pål Roland har doktorgrad i utdanningsvitenskap på temaet innovasjon og implementering. Han har utviklet, deltatt i og forsket på forskjellige intervensjoner i barnehage og skole. Han har utviklet og ledet store innovasjonsprosesser i barnehage, skole og PPT, og har også jobbet med nasjonalt initierte innovasjonsprosjekter. Pål har publisert flere bøker, kapitler og artikler om mobbing, voksenrollen, innovasjon og implementering.
Kl. 12.00–12.45: Pause
Kl. 12.45–13.45: SFO som inkluderingarena
Innleder: Marco Elsafadi
Marco Elsafadi mener at inkludering er noe man bør trene på. Han har jobbet med barn og unge i 25 år, og skal i foredraget dele av egne erfaringer. Marco vil komme med konkrete tips og råd til hvordan barn kan trene på inkludering. Foredraget er til inspirasjon og ettertanke.
Kl. 13.45–14.00: Avslutning
v/Utdanningsdirektoratet