
Det første kullet som startet hos Medlearn i 2023 på 120 studenter svært vellykket, med en gjennomføringsgrad på hele 80 %. Dette høye nivået av gjennomføring vitner om både motivasjonen til studentene og kvaliteten på tilbudet.
Kvalitetsarbeid i SFO (Fagskolegrad)
MedLearn skiller seg ut ved å tilby nettbaserte studier som gir studentene frihet til å studere når og hvor det passer dem. Dette gjør det enklere for ansatte i SFO å kombinere jobb, familie og utdanning. Til tross for fleksibiliteten opprettholdes en høy kvalitet på undervisningen, som sikrer at studentene får relevant og oppdatert kunnskap.
Moderne og brukervennlig læringsplattform
Læringsplattformen gir studentene tilgang til et bredt spekter av undervisningsressurser, inkludert:
- Interaktive oppgaver
- Digitalt undervisningsmateriell
- Mulighet for kommunikasjon og samarbeid med medstudenter og lærere
Plattformen er intuitiv og brukervennlig, noe som gjør det enkelt å delta aktivt i læringsprosessen, selv for dem som ikke er vant til nettstudier.
Støttende læringsmiljø
En av MedLearn sine styrker er det støttende læringsmiljøet. Med dedikerte lærere og studieledere tilgjengelige, sørger de for å følge opp studentene tett. Dette gjør at hver enkelt får personlig tilpasset veiledning og hjelp gjennom hele studieforløpet.

Høy gjennomføringsgrad
Det første kullet som starter hos Medlearn i 2023 på 120 studenter svært vellykket, med en gjennomføringsgrad på hele 80 %. Dette høye nivået av gjennomføring vitner om både motivasjonen til studentene og kvaliteten på tilbudet. Etter dette har interessen vært stor, med 50 nye studenter har startet hvert halvår. Med slike gode tall ønsket vi å ta en prat med fagansvarlig oppvekstfag Anette Hegna Gundersen og utdanningsansvarlig Frode Kvalshaug. De delte sine erfaringer og refleksjoner rundt arbeidet og betydningen av dette studietilbudet for ansatte i SFO.
Hvordan bidrar MedLearn til å heve kvaliteten i SFO?
– Skal rammeplanen for SFO endre praksis og skape enda bedre kvalitet, må grunnfjellet i SFO få tilført ny kunnskap og tid til refleksjon. For oss har det vært en stor motivasjon og kunne bidra til å øke kompetansen til denne viktige yrkesgruppen sier Anette. Hun har vært med helt fra starten og beskriver hvordan arbeidet er preget av stor respekt for de ansatte i SFO.
– De gode tilbakemeldingene fra en yrkesgruppe jeg holder svært høyt, har betydd mye for meg personlig, legger hun til.
Frode Kvalshaug, som kom inn hos MedLearn i 2023, fremhever hvordan studietilbudet hele tiden utvikler seg:
– Vi justerer oss basert på erfaringer, tilbakemeldinger, ny forskning og våre egne ambisjoner. Vi har høye ambisjoner og ønsker å utgjøre en forskjell fordi ambisjonene våre er høye. Vi ønsker å bety en forskjell, hele tiden spørre: Hvordan kan dette formidles slik at ny kunnskap blir til god praksis?
Hvordan opplever dere at studentene tar med seg kunnskapen tilbake til arbeidsplassen?
– En av de store suksessfaktorene er vårt sterke fokus på oppgavene som skal løses på arbeidsplassen. Da møter ny kunnskap praksisfeltet. Arbeidsplassen blir en læringsarena der studentene via sine spørsmål og refleksjoner påvirker kollegaer og bidrar til kapasitetsbygging, forklarer Anette.
Frode følger opp:
– Vi må alltid ta en fot i bakken og spørre: Hva er det vi skal bli gode på? Hvordan ser det ut når vi blir gode på det? Og viktigst av alt: Hvordan vil barna merke at vi blir gode på det?
Hvordan jobber dere med å tilpasse undervisningen til en variert studentgruppe?
– Vi har en variert studentgruppe med ulik bakgrunn. Derfor må vi tilby en verktøykasse med ulike strategier. De har forskjellige måter å lære på, så vi veksler mellom teori og praksis, sier Anette.
Hva er de neste stegene i videreutviklingen av studiet?
– Vi har evaluert de seks modulene og blant annet funnet ut at modulen "Barn med særskilte behov" skal flyttes opp blant de tre første. Slik blir de første modulene grunnfjellet i utdanningen, forklarer Anette. Hun legger til at de også jobber med å styrke delen som handler om ledelse av både basen og de ansatte på avdelingen.
– Gode veiledere blir gode rollemodeller, både for kollegaer og barn, legger hun til.
Både Anette og Frode er samstemte om at det er mange områder de ønsker å inkludere i fremtiden.
– Å kunne fordype seg i skolegårdspedagogikk og friluftsliv er to naturlige valg for fremtidige valgfag, sier Frode.
Hva håper dere for fremtiden til ansatte i SFO?
Avslutningsvis uttrykker de begge et håp om nasjonale vedtekter som belønner de som tar fagutdanning:
– Vi håper at det snart kommer nasjonale vedtekter slik at de som tar fagutdanning, også blir belønnet med høyere lønn, kanskje en egen tittel med tilhørende lønnskode, avslutter de entusiastisk.